Càpsula radiofònica pel Fons Menorquí de Cooperació

El Fons Menorquí de Cooperació disposa d’un fons documental propi especialitzat en cooperació per al desenvolupament. Està composat per un miler d’exemplars que s’han incorporat al catàleg de la Xarxa de Biblioteques de Menorca per tal de facilitar-ne l’accés des de qualsevol biblioteca municipal. De les obres catalogades s’ha fet una selecció de 20 llibres i 10 pel.lícules per conformar el lot itinerant, el qual s’ha titulat LLIBRES PER ENTENDRE I CANVIAR EL MÓN.

La càpsula radiofònica s'ha realitzat amb material del lot itinerant i amb gravacions realitzades en el taller de ràdio fet a la biblioteca de Ferreries el 14 d'octubre de 2010.

Podeu escoltar la càpsula amb el següent reproductor:



O podeu descarregar-la AQUÍ

DESCRIPCIÓ:


  • Part 1

Sintonia d’entrada - Introducció (00:05-00:54)

Muntatge de música amb extractes del material del lot (fragments de pel·lícules, cants i entrevistes.)

La Veu (00:54-00:51)

Una barreja de sons de diferents matins del documental Camí de l’escola donen pas a una veu pertanyent a El Secreto de Esma i posteriorment a una lectura entretallada de diferents decrets de la Xara (Llei dels talibans de de l’Afghanistan) que apareixen en el llibre El Rostre Robat.

La música de fons pertany a la pel·lícula Ciudad del Silencio.


  • Part 2

Sota diferents cels (00:00-01:01)

“Sota diferents cels ningú ha de ser sotmès per la justícia, per la llibertat i el futur.“

Aquesta es la frase que queda si s’uneixen els extractes de les diferents veus utilitzades. La frase esta construïda a partir de lectures gravades i de fragments de diàlegs de la pel·lícula Allibereu l’esperança. Els efectes sonors utilitzats estan extrets del documental Camí de l’escola i el cant que apareix dividit en dues parts pertany a la banda sonora de la pel·lícula El secreto de Esma.

  • Part 3

La vida sempre té un final (00:00-00:40)

Relat parlat d’en testimoni de la pel·lícula Ciudad del silencio on una dona explica com va presenciar la mort dels seus pares. El relat enllaça amb una lectura curta del llibre El Rostre Robat. Com a fons sonor s’ha utilitzat música i efectes sonors de la banda sonora de la pel·lícula Allibereu l’esperança.


  • Part 4

L’escola (00:00-01:32)

Diversos extractes del documental Camí de l’escola en que diferents nens expliquen els seus desitjos pel futur donen pas a una lectura del llibre También Los Niños Nacen Estrellas. De fons, i de forma intercalada, apareixen extractes de diàlegs entre una mare i una filla de la pel·lícula El Secreto de Esma. La música de guitarra que acompanya pertany a la pel·lícula La Ciudad del Silencio i el cant final està extret de la pel·lícula Madame Brouette i es pot sentir com una mare li canta al seu nadó recent nascut.


  • Part 5

La Bondat (00:00-00:39)

Una lectura gravada es contraposa al testimoni d’un nen (extret del documental Camí de l’escola). La veu de dona que els separa està extreta de la pel·lícula La Ciudad del Silencio. Es crea un marc de preguntes i respostes sense conclusió alguna. Només son opinions. La música de fons pertany a la pel·lícula Vete y Vive.

DURACIÓ TOTAL / 05:39 minuts